Nyugdíjbiztosítási tanácsadó: „több millió forint múlhat a nyugdíj előtakarékosság teljesítményén”

Grantis nyugdíjbiztosítás

Idős éveinkre tudatosan érdemes készülnünk, nemcsak lelkiekben, elfogadva azt, hogy valószínűleg lesznek majd egészségügyi problémáink, hanem anyagilag is. Célszerű már időben nyugdíjbiztosítási szerződést kötni, mert ennek több előnye is ismert. Erre is felhívja a figyelmet a Grantis nyugdíjbiztosítás kisokosa. Az szja-törvény szerint ez olyan életbiztosítás, ami a biztosított személy halála, nyugellátásra való jogosultságának megszerzése, legalább 40%-os mértékű egészségkárosodása, valamint a szerződés létrejöttekor érvényes öregségi nyugdíjkorhatár elérése esetén fizet.

A magyar állam ezt a nyugdíjcélú öngondoskodási formát adójóváírással támogatja. Egyéb nyugdíjcélú öngondoskodási formáktól abban tér el, hogy a nyugdíj megtakarítás mellett, kockázati biztosítást is nyújt. Jellemzően halálesetkor fizet, de egyéb kiegészítő biztosítások is köthetőek. A grantis.hu weboldalon összehasonlíthatóak a különféle nyugdíjbiztosítások, ezért érdemes felkeresni az oldalt, még ha pusztán tájékozódás szempontjából is. Az összehasonlításon akár több millió forint is múlhat.

Ebben például sokaknak segített már a Biztos Döntés bankszámla kalkulátora. Nagyon gondosan kell választani, mert a nyugdíjas éveink anyagi biztonsága függ ettől. A kalkulátor használata nem bonyolult, bárki elvégezheti, aki minimális számítógépes ismeretekkel rendelkezik. Ráadásul az említett portálon megtudhatjuk, hogyan számol ez a kalkulátor, milyen gyakran frissül az adatbázisa, stb… Aki egy jó számlacsomagot keres és nem elégszik meg azzal, amit a bankszámla kalkulátor mutat, az igényelheti a Grantis szakembereinek a segítségét.

Ők lépésről lépésre megmutatják, hogy mi alapján érdemes bankszámlát választani, illetve milyen bankkártyák vannak. Elmagyarázzák azt is, hogy miként teszi egyszerűbbé a mindennapjainkat egy jó bankszámla és mobilbank. Sokakat foglalkoztat az is, hogy melyik banknál lehet teljes biztonságban a pénzük. Nos, a weboldalon leírtakból kiderül, hogy bármelyik Magyarországon lévő banknál nyitunk is bankszámlát, a számlánkon lévő pénzünket 100 000 euróig megvédi az Országos Betétbiztosítási Alap, vagyis körülbelül 40 millió Ft-ig, ezen összeg alatt bármelyik bankban biztonságban van a pénzünk.