Trapézlemez árak Békés megyében: milyen költségekkel kell számolni?

Trapézlemez

A trapézlemezek népszerű választásnak számítanak a tetőfedés területén, köszönhetően a tartósságuknak, egyszerű telepíthetőségüknek és költséghatékonyságuknak. Ha Békés megyében tervezed a trapézlemezek beszerzését, érdemes előre megismerned a várható költségeket.

Az aktuális árakról könnyen tájékozódhatsz az aceltrapezlemez.hu weboldalon. Nézzük meg, milyen tényezők befolyásolják a trapézlemez árakat és milyen költségekkel kell számolnod, ha úgy döntesz ebbe a kiváló termékbe fektetsz!

Anyagminőség és különféle bevonatok

A trapézlemezek ára jelentősen függ az anyag minőségétől és az azokon található bevonatoktól. Alapvetően a termékek 0,35 – 0,75 milliméter vastag, hidegen formázott acéllemezből készülnek. Az acéllemez alapanyagára mellett, a korrózióálló bevonatok, mint például a horganyzás vagy a porszórt festék, növelik a költségeket, de hosszabb élettartamot és jobb ellenállást biztosítanak az időjárás viszontagságaival szemben.

A bevonatok 12 – 25 mikrométer vastagságúak, attól függően, hogy az adott lemezek kül- vagy beltérre lesznek telepítve. A minőségi bevonatokkal ellátott trapézlemezek ára általában 3000-6000 Ft/m² között mozoghatnak.

Lemezvastagság és különféle színváltozatok

A lemezvastagság is fontos szerepet játszik az árképzésben, akárcsak az árnyalatok. A vastagabb lemezek erősebbek és tartósabbak, egyúttal drágábbak is, hiszen több alapanyagra van szükség a készítésükhöz. A 0,4 mm vastag lemezek olcsóbbak lehetnek, míg a 0,7 mm vagy vastagabb lemezek ára magasabb, általában a végső összeg a 4000 Ft/m²-t is könnyen elérheti. A színváltozatok tekintetében pedig szintén változóak a költségek.

A méretek és a szállítás is plusz kiadást jelenthet

A lemezek mérete és a szállítás szintén befolyásolják a végösszeget. A nagyobb méretű lemezek kevesebb illesztést igényelnek, ami csökkenti a szerelési időt és az ezzel járó plusz kiadásokat, de a szállítás többe kerülhet. A szállítási díjakat mindig érdemes előre egyeztetned a forgalmazóval, hogy pontos képet kapj a teljes árról.

Bár az egész ország területére megoldható a termékek eljuttatása, de a telephelyeken való átvétel a legolcsóbb, hiszen ez ingyen van. Természetesen ilyenkor saját magadnak kell gondoskodnod a fuvarról. További jó hír, hogy igény esetén méretre vágás is történik, így ezzel már nem kell vesződni a telepítés ideje alatt, ezzel tovább gyorsítva a felrakást.

Nem elhanyagolhatóak a telepítési költségek

A trapézlemez beszerelési költségei is változóak lehetnek, attól függően, hogy saját magad végzed a munkát vagy szakembert bízol meg ezzel. Mesterember esetén a munkadíj általában 2000-4000 Ft/m² között mozog. Természetesen nem mindegy, hogy tetőkészítésről, a homlokzat burkolásáról, kerítésépítésről van szó. A telepítési árak pontos meghatározásához kérj több ajánlatot és válaszd mindig a legmegfelelőbbet!

A kiegészítők és tartozékok áráról se feledkezz meg!

A trapézlemez beszerzése csak az érem egyik oldala, hiszen ezeket még rögzíteni is kell, amikhez olyan termékek kellenek, mint a csavarok, szigetelőanyagok, élvédők és szegélyek. Ezek a kiegészítők elengedhetetlenek a megfelelő telepítéshez és a stabilitás biztosításához. Ezeknek az árai szintén dinamikusan változhatnak, a mennyiségek és az igények függvényében. Ne feledd, hogy a részletek mindig meghatározóak!