Műlencse műtétek Budapesten – Szemészetek, árak és javaslatok

műlencse műtét

Budapesten számos szemészeti klinika kínál műlencse beültetéseket, különböző típusokkal. A Budai Szemészeti Központ végez műlencse műtétet is, amely jelentősen csökkenti a szürkehályog kialakulásának esélyét. (06 1 240 6334, 1126 Tartsay Vilmos u. 14.).
A szürkehályog olyan állapot, amiben a szem lencséje elhomályosodik, ami csökkentheti vagy zavarhatja a látást. A szürkehályog kezelésére nincs gyógyszeres kezelés, műtéti beavatkozás szükséges, aminek során az elszürkült lencsét egy mesterséges lencsével helyettesítik, hogy helyreállítsák a páciens látását.

Dióhéjban a műlencsék típusairól

A trifokális műlencsék több fókusztávolságot kínálnak, lehetővé téve a betegeknek, hogy távolra, középtávra és közelre is élesen lássanak. A nyújtott fókuszú monofokális és EDOF műlencsék jobb mélységélességet biztosítanak, bár az olvasószemüvegre később is szüksége lehet a paciensnek. Az egyfókuszú műlencsék pedig ideálisak távolra történő éleslátáshoz.

A műlencse beültetés indikációi

A műlencse beültetés szürkehályog és presbyopia kezelésére szolgál elsősorban. Ezek a beavatkozások helyreállíthatják a páciensek látását, csökkentve vagy megszüntetve a szemüveg szükségességét.

A műlencse beültetés menete röviden

A műlencse beültetés egy viszonylag gyors és minimálisan zavaró eljárás, ami általában helyi érzéstelenítés mellett zajlik, így a fájdalom jelentősen csökkentett vagy egyáltalán nem érzékelhető. A műtét során, az elhomályosodott természetes szemlencsét eltávolítják és egy mesterséges műlencsével helyettesítik, ami helyreállítja a beteg látását. Az eljárás időtartama típustól és egyedi esettől függően változik, de általában 30 perc és 1 óra közötti időtartamot vesz igénybe. A gyógyulási időszak is eltérő lehet, de a legtöbb beteg gyors javulást tapasztal.

Szemészetek és árak

Budapesten a műlencse műtétek ára változó. Ezt befolyásolhatja a klinika hírneve, a műlencse típusa, hogy milyen előkészületek vagy utógondozások szükségesek. A pontos költségekért és a legjobb kezelési opciókért érdemes személyre szabott konzultációt kérni. A választás során érdemes szem előtt tartani, hogy a műlencsék kínálata nagyon széles és minden típus más-más látási problémákra nyújt megoldást. A kiválasztott szemészeti klinika tapasztalata és a műtétet végző orvos szakértelme is döntő fontosságú lehet a műtét sikeressége szempontjából. A Budai Szemészeti Központ esetében minden adott a minőségi kezelésre.

Az alkalmassági teszten minden kiderül

Az alkalmassági teszt során, a szemészeti klinika szakemberei számos vizsgálatot végeznek el, hogy megállapítsák, a páciens esetében lehetséges-e és ajánlott-e a műlencse beültetés. Ezek a vizsgálatok magukba foglalják a látásélesség, a szemnyomás, a szem belső szerkezetének elemzését, gyakran a pupilla vizsgálatot is, hogy részletes képet kapjanak a szem állapotáról. A teszt eredményei alapján, a szakorvos képes eldönteni, hogy a páciensnek melyik műlencse típus a legmegfelelőbb és van-e bármilyen kockázat vagy ellenjavallat a műtéttel szemben.