Modern kandalló építés pontról pontra

Az égéshez mindenképp szükség van oxigénre. A kandalló külső levegő bevezetés elengedhetetlen, amikor szeretnénk kandallóval megoldani a fűtést. Csak ebben az esetben várhatjuk el, hogy a beépítendő kandalló megfelelően működjön. A zárt égéstérrel rendelkező modellek egytől egyig külső forrást használnak az oxigénellátáshoz. Ez sokkal hatékonyabb, hiszen nem a helyiség levegőjéből fogják elvonni az oxigént.

Kellemes hangulatot teremt

Ez mindig is problémát jelentett, ameddig meg nem jelent a zárt égéstérrel rendelkező kandalló. A kandalló külső levegő bevezetésének az előnye, hogy így a beáramló levegőnek sokkal magasabb az oxigéntartalma és jobban táplálja az égést. Nem keletkezik füst, sem vákuum a lakásban. A kialakítás általában a falon keresztül történik egy lemez vagy egy PVC csővel. Ahány lakás, annyiféle kialakítás lehetséges, amelyeknek egytől-egyig megvannak az előnyei, ám sok esetben hátrányokkal is számolnunk kell.

Egy szakember meg tudja mondani, hogy az adott körülmények között mi lenne a leghatásosabb a kandalló külső levegő bevezetésére. Ezek a tényezők meghatározzák a modern kandalló építés lépéseit. Mivel ezek a berendezések, már sokkal könnyebben beépíthetőek, mint az elődjeik, ezért nem kell aggódnunk a nehézségekkel kapcsolatban, viszont mindenképp oda kell figyelnünk a kialakítás során arra, hogy a legcélszerűbb megoldásokat eszközöljük. A későbbiekben ezek fogják meghatározni az energiafelhasználást és a hatékonyságot. Hogyha nem jól jártunk el a modern kandalló építés során, akkor nem is élvezhetjük felhőtlenül a hatását. A tüzelőanyagra szintén fordítsunk figyelmet!

Csak is jó minőségű faanyaggal tüzeljünk! Ha lehet, akkor legyen minél szárazabb. mert akkor nem fog füst terjengeni a lakásban. Ha magas a fa nedvessége, akkor inkább használjunk brikettet, ami nem fogja tönkretenni a modern kandalló építés során kialakított rendszert. A nedves faanyag égése sok füsttel és korom lerakódással jár. Huzamosabb használattal eldugíthatjuk a füstelvezető csatornát, aminek körülményes lesz a tisztítása.