A kuszkusz sikerének titka

Ha ízletes és tápláló köretet szeretne készíteni a vasárnapi ebédhez, akkor számtalan lehetőség közül válogathat. A rizs és a tésztafélék mellett, igen népszerű köret a kuszkusz is. Ez az étel Észak-Afrikából származik.

Marokkót tekintik őshazájának, onnan jutott el Európába is. A kuszkusz alapját a darált durumbúza alkotja. Az apró, gömb alakú búza őrleményt lisztes vízzel vonják be és a napon szárítják. A megszáradt gömbölyű szemeket méret szerint szétválogatják.

Az apróbbakat főleg édességek és töltelékek készítésére használják, míg a nagyobb szemű ideális köretnek bármilyen húsétel mellé. A kuszkusz könnyen elkészíthető és rendkívül egészséges étel. Ásványi anyagokban és rostokban gazdag, ezért jó hatással van a szervezetre.

Jelentős mértékben megtalálható benne a szelén is, ami egy igen fontos nyomelem. Szüksége van rá az idegrendszernek a tökéletes működéshez. A kuszkusz a fogyásban is segíthet, hiszen teltségérzetet ad, viszont kalóriatartalma igen alacsony. Változatos ételek készíthetőek a segítségével.