Higgadt döntések ügyvéd segítségével

Bűncselekmény elkövetésével vádolják? Nincs tisztában van vele, hogy a tette valójában csak súrolta a jogszerűség határát, vagy már felelősségre vonható miatta? Ha bármilyen bűncselekménnyel megvádolják Önt vagy egy hozzátartozóját, akkor ügyvéd segítségére van szüksége akár ártatlannak gondolja magát, akár érzi a felelősségre vonás jogosságát.

Ügyvédre van szüksée?

Ilyenkor legyen az az első teendője, hogy egy tapasztalt, büntetőügyekben jártas ügyvéddel konzultál. Olyan ügyvédet válasszon akiben megbízik, akivel nyíltan megbeszélheti az ügyét, aki képviseli, és aki amikor csak lehetséges, érvényesíti a jogait.

A konzultáció azért is hasznos, mert így még az első vallomástétel előtt kialakíthatják a védekezési stratégiát. Egy büntetőeljárás megindításakor nem érdemes habozni, szakértőtől kell tanácsot kérni. Ilyenkor higgadt és átgondolt döntések meghozatalára van szükség, amit egy tapasztalt ügyvéd segítségével tud megtenni. A Vidákovics Ügyvédi Iroda weboldalán tájékozódhat a jogi fogalmakról, büntetési tételekről, de ne felejtse: nincsenek egyforma ügyek. A személyes konzultációt ilyenkor nem érdemes halogatni. Ne kockáztasson még akkor sem, ha ártatlannak érzi magát.