Greffe de cheveux, megoldás a kopaszságra

A hajátültetésnek 1 fontos alapelve van, a fejbőr hajdús részén lévő hajszálak kerülnek áthelyezésre a hajhiányos területre. Általában a tarkón lévő hajszálakat veszik ki, hiszen ez az a terület, amire egyáltalán nem hatnak a hormonok. A kopaszodás és a hajhullás ellen egyetlen hatásos módszer van, az egyre népszerűbbé váló Greffe de cheveux hajbeültetési eljárás.

népszerűbbé váló Greffe de cheveux
népszerűbbé váló Greffe de cheveux

A különböző kozmetikai szerek vagy gyógyszerek sajnos nem jelentenek hosszútávon megoldást. A beavatkozástól nem kell félni sem, hiszen minimális kellemetlenséggel jár, fájdalommal pedig egyáltalán nem.

A Greffe de cheveux első lépésként személyes konzultációra hívja a pácienst és ennek köszönhetően pontos képet ad a helyzetről, hiszen minden hajbeültetés más és más. A műtét előbb a graftok kimetszésével kezdődik. Az adóhelyet leborotválják és egy speciális körkéssel kinyerik. Az egységek 1-4 hajszálat tartalmaznak. A Greffe de cheveux oldatba tárolja ezeket az egységeket, mielőtt átültetésre kerülnének. A hajszálcsoportok átültetése nagy figyelmet igényel, így esetenként 3-4 órát is igénybe vehet az eljárás.