A csepegtető cső a kertész barátja

Rengeteg módszer közül választhat, ha a kertjét és a növényeit szeretné ápolni. Már csak az öntözésen belül számtalan opció létezik. A különféle öntözőrendszerekből talán a csepegtető módszer a legkedveltebb. A csepegtető cső régóta szerepel az öntözőrendszerek múltjában. A modern technika is felkarolta, hisz igen praktikus és egyszerű, elősegíti a kertész gyorsabb és hatékonyabb munkáját.

Csepegtető cső

Arról nem is beszélve, hogy mennyire gazdaságos. Rengeteg vizet megspórolhat, azzal szemben, ha locsolócsővel vagy a kannával öntözné növényeit. A csepegtető cső a talajra van fektetve, és szivárog belőle a víz, pontosan a növények gyökeréhez. Így a leveleit elkerüli a víz, nem gombásodnak el, pont oda kerül a folyadék, ahol szükség van rá.

Ez a locsolás észre sem vevődik, nincs spriccelés se vízszórás, és saját magát sem önti le a kertész. A csepegtető cső végzi el a munka nagy részét, ugyanis a kertésznek csupán annyi a dolga, hogy megengedi a csapot, és amikor úgy érzi, hogy elég folyadék került a növényekhez, elzárja azt.