A vezeték nélküli töltőé lesz a jövő

Lassan eljön az idő, amikor már nem lesz szükség vezetékekre. Bizonyára sokak otthonában jelentenek gondot a különféle töltőkábelek, amelyek között olyan nehéz eligazodni.

Nillkin töltő

A Nillkin vezeték nélküli töltő technológiája jó ideje jelen van a piacon, de egyelőre csak az okostelefonok esetében használatos. Hamarosan a mérnökök rá fognak jönni, hogy ezt a remek találmányt miként lehetne más akkumulátoros eszköznél is alkalmazni.

Egy univerzális megoldással meg lehetne oldani a csatlakozók problémáját. A gondot valószínűleg az jelenti, hogy a vezeték nélküli töltő használata nem eredményez gyors energia átvitelt, vagyis a töltés egy mobil esetében is viszonylag lassú. Tehát, egy nagyobb akkuval rendelkező szerszámgép, fényképező, bluetooth hangszóró még több ideig kéne a töltőben pihenjen.

Valószínűleg már nem kell sok és jön a várva-várt fejlesztés, ami még hatékonyabbá teszi a vezeték nélküli töltőt, így még ennél is népszerűbbé válik a későbbiekben. Aki már egyszer kipróbálta, az biztosan nem vált vissza a hagyományos módszerre.