A faelgázosító kazán költséghatékony lehet

Az utóbbi 10-20 évben rengeteget fejlődött a fűtéstechnika. A közönséges nyílt tüzelésű kályháktól most már oda jutottak, hogy a fafűtés vált a legköltséghatékonyabb energiaforrássá.

A faelgázosító kazán erre a nyilvánvaló példa. Egy ilyen kazánt elég egyszer megtömni fával és egész nap ontja fokozatosan az energiát, hogy egy egész családi házat optimális hőmérsékleten tartson. Mindezt 80-90% hatásfokkal, mely nem kis teljesítmény arra való tekintettel, hogy fafűtésről beszélünk. Miért is fontos ez ennyire? Azért, mert a fa még mindig a legolcsóbb energiaforrás az országban.faelgazosito-kazan

A gáz, az elektromosság, jóval magasabb szinten tudja biztosítani a fűtést. Az igaz, hogy egy faelgázosító kazán beépítése nem gyerekjáték, és hatékony működése nagyban függ attól, hogy mennyire profin volt megtervezve és kivitelezve az egész fűtésrendszer. Továbbá a faelgázosító kazán csak az energiát tudja biztosítani, a többit már az optimálisan kialakított csővezetékek, pufferek tudják megoldani. Azonban mindenképp érdemes számításba venni az előnyeit.