Milyen a megfelelő kutyaszállító boksz?

A legtöbb gazdinak kifejezetten fontos, hogy a „legjobb barátja“, aki néhol már családtagnak számít, mindenhová elkísérhesse. Ebből a szempontból rendkívül hasznosnak számít valamilyen kutyaszállító boksz, mivel az ebeket ennek hiányában sok helyre nem szabad bevinni.

Nincs több kullancs, nincs több bolha

Amennyiben szeretnénk egy szállítóeszközt rendelni, figyelembe kell venni az adott eb igényeit. A legfontosabb a megfelelő méret kiválasztása. Ne legyen sem túl kicsi, sem túl nagy.

Éppen akkora kell legyen a kutyaszállító boksz, hogy meg tudjon benne fordulni, különben már egy rövid idő elteltével kényelmetlenül érezheti magát benne. A szállítás módját is fontos figyelembe venni a választáskor, mert csak így garantálható a tökéletes kényelem, hiszen egyetlen eb sem szereti a bezártságot.

A kutyaszállító boksz azonban úgy lett kialakítva, hogy sem fizikai, sem lelki sérülést ne okozzon az állatnak, amikor szállításra kerül a sor. Hogyha kölyökkutyáról van szó, akkor érdemes akkora kutyaszállító bokszot venni, amit a későbbiekben sem fog kinőni, miután teljesen kifejlődött.