Kerékgyártó Edina kortárs cigány tánc videói

A cigányok a mai huszonegyedik században is egy elkülönült társadalmi réteget, szubkultúrát képviselnek. Hagyományaikkal, szokásaikkal a mai napig kitűnnek a többi népcsoportból, hiszen nem integrálódnak és hagyományukat úgy őrzik, mint évszázadokkal korábban.

ciganytnacA táncuk jellegzetes műfajt képvisel és színes, kirívó ruháikkal, igazán szép művészeti irányzat. A http://www.kerekgyartoedina.hu/hu/videok/kortars-cigany-tanc oldalra kattintva belenézhetünk Kerékgyártó Edina, neves táncos koreográfiáiba, ahol a kortárs cigány táncokat eleveníti fel és viszi színpadra.

Edina híres táncművész egész Magyarország területén, több elismerést és kitüntetést szerzett. A videói több fajta cigány táncot és mozdulatot ötvöznek és egy ritka kultúrát mutat be a közönségnek. A gyors lábmozgás és kézzel való csattintás jellegzetes motívumok a cigánytáncban és Edina kiválóan hozza.

A http://www.kerekgyartoedina.hu/hu/videok/kortars-cigany-tanc honlapra feltöltött videók férfi és női cigánytáncot egyaránt bemutatnak. Színes és a népre jellemző ruházattal körülölelve, nagyszerű élményt nyújt.