Folprint a környezettudatos nyomda

A reklámújságokkal, szórólapokkal teli postaládák és gyűjtőládák látványa lassan mindennapos dologgá válik. Sokan még abba is mélyen belegondolnak, hogy az a rengeteg papír, amit erre szánnak, vajon kárba vész? A legtöbb olyan környezettudatos nyomda, mint a Folprint, előre gondolkodva választja ki az alapanyagot ezekhez a reklámújságokhoz.

zold nyomdaMár az egyes nyomdagépeket is úgy választják meg, hogy a legkevesebb szennyeződést okozzák a környezetnek. Ugyanakkor természetes számukra az is, hogy a legkisebb szennyezést okozó festékek segítségével nyomtatnak.

Az ilyen környezettudatos nyomda felvállalja azt, hogy újrahasznosított papírból dolgozik, ha csak teheti vagy olyan helyről vásárolja meg a fát a nyomtatáshoz, ahol direkt erre a célra termelnek kisebb erdőket. Így elejébe megy annak az erdőpusztításnak, ami fölösleges veszélybe sodorná a környezetet.

Ahhoz, hogy a nyomda fogadni tudja az újrahasznosításra váró papírt, Önnek csak annyi dolga marad, hogy az érdektelenül hagyott szórólapokat és reklámújságokat bedobja a papírgyűjtő szemetesládákba és így Ön is tehet a környezet megvédése érdekében.