Egyedi hangulatot idéz a cognac

Franciaország nemcsak a borairól híres, mert van egy másik különleges itala is, ami itt született meg. Ha töményről van szó, akkor előbb vagy utóbb a cognac garantáltan említésre kerül. Ez, olykor az 40 %-os alkoholtartalommal rendelkező párlat olyan szőlőből készül, amit a Charante folyó mentén kialakult vidékről szednek és érlelnek hagyományos nedűvé.

Rendkívül szigorú jogszabályok vannak arra vonatkozóan, hogy mit lehet úgy nevezni, hogy cognac. Sajátos módszerrel születik meg, ami kezdetben többszörös lepárlással zajlik, speciális rézüstben. Legalább 2 éven át tölgyfahordóban érlelik a készítményt, majd jön a lényegi lépés, amikor végleges formát ölt a cognac. Ez a hígítás, de ennél is kihangsúlyozottabb a házasítás.

Mindenegyes korty elhozza hozzánk a francia vidék egy darabkáját. A cognac fogyasztása során megéri teljesen sajátos hangulatot kialakítani, amikor nem zavar minket semmi és senki. Ahogy becsukjuk a szemünket, ízlelgetjük az italt, máris ott érezhetjük magunkat, ahol először napvilágot látott ez az italkülönlegesség.