Az öntözőrendszer téliesítése időben és megfelelően történjen!

Amint beköszönt a hideg idő, szükséges elvégezni néhány feladatot a ház körül. Elég mindössze megemlíteni a falevelek összeszedését és a családi ház biztosítását a fagy ellen. Ezt a feladatot az öntözőrendszer téliesítése során szintén meg kell tenni. Sőt, ez egy igen lényeges feladat, amennyiben nem szeretné, hogy a rendszerben alkalmazott csövek megrepedezzenek, netán teljesen tönkremenjenek.

Még az első fagyok előtt el kell végezni ezt a munkálatot, ami körülbelül november végére tehető. Persze, ha a fagy hamarabb jön, akkor még véletlenül se feledkezzen meg róla és inkább hamarabb történjen meg az öntözőrendszer téliesítése, nehogy károsodjon! Először a főcsapot szükséges elzárni, de persze ez nem elegendő.

Attól függetlenül még marad egy kevés mennyiségű víz a vezetékekben. Ez pedig megfagyva a csöveket teljesen szétrepesztheti. Mindennek a kicserélése nem olcsó és még fárasztó is. Az öntözőrendszer téliesítése során kompresszorokat vagy leeresztő szelepeket is alkalmazhat. Ha a rendszer mélyebben található a földben, akkor valószínűleg semmi gond nem fog keletkezni.