Az ADR biztonsági tanácsadó feladatköre összetett

A tanfolyam segítségével, az előírások alapján végezhető el. Az ADR biztonsági tanácsadó alkalmazása nélkülözhetetlen a veszélyes áruk, holmik szállítása esetében.

Robbanásveszély

Feladatkörébe tartozik, hogy a jogszabályoknak illetve az előírásoknak megfelelően lássa el a teendőket. A vállalkozások által megbízott személy a kockázatos rakomány szállításáért, rakodásáért és csomagolásáért felel. Évi jelentést is készít mindenről, hogy tisztában legyen a cég a fuvarozását illetően.

Ha a képzésre szeretne jelentkezni, akkor a tananyagot az alapoktól fogja megtanulni. Az alaptanfolyam felkészíti minden lényeges tudnivalóra, amit fel fog használni a munkája során.

Az ismeretfelújító tanfolyamot azoknak ajánlják, akik már ebben a munkakörben dolgoznak körülbelül 5 éve és a jogszabály szerint részt kell venniük ezen, hogy felfrissítsék a tudásukat. Az ADR biztonsági tanácsadó még az 5 év letelte előtt elvégezheti, így nem kell abbahagyni ez időre a munkáját. A diplomáját megújíthatja ezáltal, így további 5 évre érvényes lesz.