A vakondriasztó távol tartja az állatkát

Lehet, hogy Ön is kétségbe esett, amikor meglátta, hogy kezd megszaporodni a vakondtúrások száma az udvarában. Szerencsére jó hírrel kell szolgálnunk Önnek, mert a vakondriasztó pontosan arra való, hogy elűzze a fekete jószágokat a kertből.

Vakondriasztó
Vakondriasztó

Persze arról se feledkezzen meg, hogy a csúnya túrások ellenére a rágcsáló hasznot is hajthat a kertjében, hiszen elpusztítja a férgeket és a földben élő rovarokat. Igaz, a vakondriasztó segítsége nélkül a kis fekete állat elrághatja a gyökereket is, amely nem annyira előnyös, ezért sok gazda úgy dönt, hogy távozásra kényszeríti a kis állatot.

Meg kell azonban jegyeznünk azt is, hogy a vakond védett állat, ezért nem szabad elpusztítani, hanem inkább vásárolni kell egy ultrahangos riasztót vagy egy élvefogó csapdát, hogy a bundás teremtményt élve el lehessen vinni a kert közeléből.

A kartevoelriasztas.hu honlapon kapható egyébként sok olyan kedvező árú vakondriasztó, amelynek a segítségével könnyen fel lehet venni a harcot a kertbe folyamatosan vissza-visszatérő rágcsáló ellen.