A szerver bérlés erőssége: a fix költség

Bármely vállalatvezető tisztában van vele, hogy minél inkább képes előre eltervezni – mind azok nagyságát, mind az időtávot tekintve – annál hatékonyabban dolgozhat. A szerver bérlés pontosan ebben segít.

A szerverek bérlése már azért is nagyszerű megoldás pénzügyi szempontból, mert a cégnek nem kell az indulóköltségeket kifizetnie (mint a hardvereszközök beszerzése vagy például a helyi infrastruktúra kiépítése). Akármilyen méretű vállalkozásról is beszélünk, ezzel olyan megtakarítást érhetünk el, amely arányaiban nagy könnyebbséget jelenthet, amelyet más hasznos tevékenységre fordíthatunk, például marketingre.

Szerver bérlés
Szerver bérlés

Az igazi pénzügyi előnyök azonban hosszú távon mutatkoznak meg.

Ha ahelyett, hogy saját eszközparkot építenénk, egy megbízható szolgáltatótól bérlünk szervert, akkor valószínűleg egy fix összegű csekket kapunk kézhez minden hónap végén – így működnek a DoclerNet szolgáltatásai is.

Felmerülhet a kérdés: mi történik, ha valamilyen váratlan esemény történik, ami váratlan költségek felmerülésével jár együtt?

Nos, ha bölcsen választunk szolgáltatót, akkor a fix összegű számla tartalmazni fogja a szerver bérlési költségén és a hoszting díján túl a javítás és karbantartás költségeit, illetve az alkatrészek cseréjének költségét is. Az elv nagyon egyszerű: cége a szervert bérli, a megfelelő működés biztosítása viszont a szolgáltató feladata. Ha olyan hiba vagy váratlan esemény következik be, amely miatt a szerver nem képes biztosítani azt a teljesítményt, amelyért fizetünk, akkor a szolgáltató feladata ennek kijavítása.

Ennek eredményeképpen a szerver bérlés nem csak a kezdő költségektől szabadít meg, nem csak egyszerűbbé teszi életünket azáltal, hogy a hardverekre más felügyel, de egyben a cég pénzügyi hatékonyságára is pozitív hatással van. Ezzel a fix összeggel ugyanis hónapokra-évekre előre számolhatunk, nem kell váratlan nagy kiadásoktól tartanunk, mintha saját magunknak kellene cserélni a szervereket.