A BB pezsgő kifinomult elkészítése

Akik imádják a pezsgőket és nemcsak akkor kóstolják meg a legegyedibb hazai fajtákat, amikor nagyobb ünnepségekről van szó, szívesen olvasgatnak erről a témáról. Mivel hazánkban igen nagy népszerűségnek örvend a BB pezsgő, egyre többen szeretnék megtudni, hogy ez miként készül. Nos, amit fontos tudni, hogy már jóval a világszinten is kedvelt és elismert Dom Perignon előtt is próbálkoztak az emberek a széndioxid előállítására a borban.

Ekkor rengetegen választották azt a módszert, amikor is egy erős kecsketömlőbe maradék cukrot tartalmazó bort öntöttek, majd azt víz alá helyezték és elvégezték a második erjedést. Emellett kedvelt technika volt az is, amikor vastag fahordóban a föld alá süllyesztették.

Természetesen régebben és most sem így készül a BB pezsgő. A BB pezsgő előállítása ennél jóval komplexebb és kifinomultabb. Ezen ital előállításának az első lépése az alapbor előállítása. A hozzáértők azt is tudják, hogy mennyire lényeges dolog a szüreti időpont meghatározása. A BB pezsgő nedűről még többet lehet megtudni a bb.hu oldalon.