Kerékpáros cipő minden útra!

A megfelelő felszerelés legalább olyan fontos, mint egy minőségi bicikli. Annak érdekében, hogy biztonságban tudjuk testi épségünket és a kerékpározás még hatékonyabb legyen, elengedhetetlen a megfelelő védőruha és egyéb kellékek. A kerékpáros cipő számos fajtája ismeretes, amelyekből mindenki kedvére választhat, annak alapján, hogy milyen típusú útra kerekedik fel.

A kerékpáros cipő növeli a tekerés hatékonyságát, ráadásul sokkal kényelmesebb, hiszen az ilyen utakra, sportra lett kitalálva. A bikelife.hu weboldal katalógusát lapozgatva, 3 típusú kerékpáros cipő közül válogathatunk. Az első a szabadidő, ami kiváló választás lehet, amennyiben nemcsak a hatékonyság növelése a célunk, hanem az is, hogy sétálgassunk egy kicsit azon a helyen, ahová eltekertünk.

A második típus az MTB cross sportcipők. Ezek a lábbelik a hatékonyságra koncentrálnak, kemény talpuknak és fűzőrendszerüknek köszönhetően, tökéletes tartást biztosítanak. Ezzel szemben, az országúti kerékpáros cipő az erőátvitelről szól, ami a hosszabb útra kiváló.