A halmérleg különféle típusai

A horgászat egyik csúcspillanata, amikor a kifogott halat végre lemérhetjük. Ilyenkor dől el, hogy milyen is volt a kapás valójában. Annak függvényében, hogy mekkora halat akarunk mérni, többféle halmérleg állhat a rendelkezésünkre. Léteznek sima húzómérlegek, de vannak olyan háromlábasok, amelyek kifejezetten a kapitális halak esetében használatosak.

Nem mindegy, hogy több kisebb vagy éppen egy jókora kapást akarunk leellenőrizni. Semmiképpen nem árt, hogyha legalább ketten fogunk neki egy ilyen műveletnek, hiszen egy ember egyszerre nehezen tudja emelni is a mérleget és közben olvasni is annak a kijelzőjét. Szerencsére azonban több olyan eszköz is, mint például a pontymatrac, nagy segítségünkre tud lenni.

Ezeknek van olyan változata, amelyik teljesen körbe cipzárazható, és füllel rendelkezik, ezekben a helyzetekben az ilyen eszköz különösen jól tud jönni. A halat vagy éppen halakat belerakjuk a matracba, lezárjuk, majd a fülénél fogva felakasztjuk a halmérleg kampójára, és már nézhetjük is a súlyt, amit eddig összegyűjtöttünk.